ung eller gammal?

Har en äldre människa mer erfarenhet och är mer mogen än en yngre bara för att de har haft fler år att spela på? jag hävdar att det har inte med åldern att göra utan det har att göra med människans personlighet och levnadsförhållanden. I mitt liv möter jag dagligen männiksor i alla åldrar, självklart har äldre människor varit med om och upplevt mer än en yngre människa har gjort, men det behöver inte betyda att en äldre människa behöver ha ett bättre synsätt på till exempel skolan, mänskligheten osv. Jag vill hellre se människan än ålder och diskuterar ofta med människor i alla åldrar, det visas att vi är präglade av vår egen uppväxt tid och ålder. Det är skillnad på synsätt, men förhoppningsvis är vi så pass skickliga att vi kan förstå att vi alla är barn av sin tid men att våga släppa och se nytt.

Samhället har idag bestäm att vi ska vara uppdelade efter ålder, bara att titta på idrottslivet, vi delas in i team -88, team - 89 osv. mycket har med ålder att göra, varför inte se människan och inte siffran som står människans personnummer. Varför inte blanda åldrar mera, då forskning visar att vi lär oss mycket av varandra om vi umgås/arbetar ålders integrerat.  Vi i samhället har skapat normer om hur vi ska leva och att umgås med någon som är otroligt lik en själv men råkar vara några år äldre anses som helt fel även fast man har otroligt mycket att prata om och diskutera. En fest med blandade åldar säger alla att de gillar, då det oftast är de roligaste festerna, för då är det okej att umgås med äldre eller yngre öppet. Självklart upplever man och har mycket gemensamt med de man är jämn gamla med, men jag tror och jag att vi alla behöver umgås med andra åldrar, då vi alla är människor med känslor.  

Det handlar om att stanna upp våga bli en egen människa och tänka efter vad betyder något för mig. Vi är så stressade idagens samhälle, vi hinner inte ens stanna upp vid övergångsstället då det är rödgubbe utan vi springer över ändå, använd denna korta tid att stanna upp, andas och hämta kraft. Det handlar om att komma fram till vad vill jag nå för mål vilka vill jag umgås med och vilka människor ger mig mest energi och lägg tid på dem.


Eskilstuna

Skola igår sedan direkt följa med cissi hem till eskilstuna, där det blev pizza och ett glas vitt till lunch. Hela eftermiddagen försvann med det bästa sällskapet. På kvällen blev det fix och trix innan louise och alex kom över till oss på förpärla. Ett par glas och sång tog vi en taxi till krogen, lotus. Där det blev mingel och dansa skjortan av människorna.

Nu blir det dusch sedan till mormor och morfar på middag, de har ju varit gifta i 50 år, fantastiskt. Efter det åker jag på team building med jobbet, samt samkväm med spel och en stor ölbägare. Hela huset gungar ikväll på källarn så dit styr jag sedan, plockar upp mina vapendragare på vägen också, klockrent!

snälla flickor kommer till himlen andra hur långt som helst..

Kryssning.

Precis kommit hem ifrån kryssningen med mina tjejer. Bussen gick igår kl 15 mot värta hamnen och silja line, ett par öl på bussen och humöret var på topp. På kvällen klev vi på båten och styrde direkt mot hytten för dusch och fix innan vi intog restaurangen och baren. Kvällen bjöd på mingel, drinkar, dans både med Scotts och disco på däck 10 och fantastiska nya människor och upplevelser. Louise ordna till en vurpa i trappen och blev tvungen att lägga sig tidigt och framåt fyra fem fick jag och ida också nog och gick hem till hytten. Sov länge idag och sedan blev det brunch med öl innan vi satte oss på däck i solen. Spela på automaterna och handla i taxfreen hann vi också med innan vi  tre gudinnor på höga klackar återvände till arboga. Det blev ett lyckat och roligt äventyr med mina tjejer!

När du blir gammal minns de som varit för då kan du njuta av det en andra gång. 


jag och ida, fest a la carte : )
jag och Ida, fest a la carte : )


Lousie var också med men hon gjorde en liten vurpa : )
haha Louise lilla vurpa i trappen : )
 

My perfect life.

Precis kommit hem ifrån lunch hos farmor och personalmöte och nu väntar jag på att min granne och bästa vän ska komma hem, så de blir fika! Igår var jag och inhandlade klänningar, skor och smycken till veckoslutet som stundar, då de blir fest a la carte. I morgon åker jag, Ida och Louise på kryssning. Tre gudinnor på höga klackar ska ut på havet, där de blir buffé, öl, dans och förhoppningsvis sol på däck. Sedan hem med bussen till Arboga med fulla väskor och slitna tjejer. På fredag är det Eskilstuna för hela slanten, först skola sedan hem till Cissi, dricka vin och käka mat, sedan utgång. På lördag är det bara att ta på sig en ny klänning och åka till mormor och morfar på middag, de har varit gifta i 50 år, grattis! Sedan iväg på team building med jobbet, en kväll tillsammans med spel och goda drinkar, sedan intas Stadskällarn. En hel roligt helg/vecka väntar.

En människa kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva. Man har sin egen livsbok och man väljer säljv hur man vill fylla den rad efter rad och sida efter sida.


Hjärta eller hjärna?

Någonting går och gnager mig hela tiden. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men det gör mig trött och sömnlös. En funderinga handlar om hjärta eller hjärna? Jag funderar hela tiden på vad andra ska tycka, inte alltid om hur jag själv lever eller uppför, det spelar inte så stor roll i detta sammanhang. Det som ibland oroar mig är vad andra ska tycka och tänka om den partnern jag väljer att umgås med. Jag själv har kommit på att jag ofta men inte alltid tänker med hjärnan och inte med hjärtat. Men nu är det slut med det, mitt hjärta ska styra, det kan kosta en hel del, men de är de värt. 

Tröttheten som helatiden finns hos mig ger mig en extra kick och jag lägger i en högre växel, jag gillar när saker går i ett. Hela tiden nya utmaningar och nya upplevelser. Jag har den diciplin och glöd som behövs jag skulle bara behöva några till sömntimmar per natt, men jag vill inte byta bort mitt liv. Jag trivs väldigt bra.




At the end of every week.

At the end of every week each one of us becomes a freak.
Tonight the DJ makes us move under the sweat drops from the roof.
All the people on the floor they shake their bodies cry for more.
Never let this feeling go and let the music take control.
Forget your problems and be free,
Enjoy this moment, come with me!

balkong mys

Ännu en dag ledig och ännu en dag i solen med mina bästa vänner, att få sitta på balkongen i solen, ta en öl, lyssna på bra musik och bara prata om allt och ingenting är lycka. Lycka är ingenting vi går runt och är hela tiden utan det vissar sig i vissa situationer. Vi männiksor är gemenskapstörstande männiksor, vi söker ett socialtnätverk, vi letar efter olika egenskaper hos männiksor som tilltalar en själv och som man trivs att umgås med.

Du ska leva med dig själv resten av livet,, så ta då tillvara på det som erbjuds och följ ditt hjärta. Gör allt du själv vill och mår bra av, umgås med de männiksor som verkligen betyder något. Live the life you love and love the life you live.




konstaterande.

Det är bara att konstatera att jag trivs bättre på natten än på dagen. På natten är de spännig, glada miner, göra saker ingen annan gör, vänners kloka ord och skratt samt upplevelser. Det är som natten har sett allting och stilla sjunger med, inget att skämmas för. Blev grogg och melodifestivalen hos bästa syster jessica igår sedan vidare till elin my partner in crime på fest a la carte, baya päron ger mig dåliga vibbar, haha!

Idag har jag varit ute hos m&p och fixat en hoj, gött! en promenad med jansson har ja också hunnit med, men nu måste jag ta tag i mig själv och mitt hem, bla. städa, diska, plugga, laga mat, duscha innan louise kommer hit på kex, ost, vin och beck tittande.

När du blir gammal minns då allt som varit, då kan du njuta av det en andra gång.


sofiero & hard work.

Jag vaknar under bordet utan hopp, långt från hem och redbarhet, pank och utbränd, blåst och slut. Jag vet jag borde sköta om min kropp och slåss mot törst och vilsenhet och stänga in det som vill ut. Jag tvingar in mig under knog och gnetande och tänker med förnuft på gods och gull, tills månen är full, då slås allt omkull.

En tuff vecka har passerat, mycket nya intryck och upplevelser, ida och jag har vidgat våra vyer, allt ifrån kapellgatan/nääfsgatan till örebro. Har hunnit med att handlat lite kläder och en platt tv också, så dåligt med pengar nu, så vi gör som vi gjorde när vi var mindre, när de är fest dricker vi sofiero, billigast på marknaden. Med tanke på vår ungdom så hade tydligen Bergsgränd 8 A saknat två blondier med svarta lungor, haha synd bara att vi båda nu är brunetter! Nej packa väskan nu och kila iväg på äventyr innan jobbet ikväll.



puss.


älska.

Älska djup och passionerat.
Du kan bli sårad men det är det enda sättet att leva komplett.

fest a la carte!

Firade elina 18 år igår, i stil med min 20 års fest, kan inte bli annat med nilssons, janssons & lundin. Tog några glas vitt med anna igår eftermiddag sedan ut till mitt andra hem eva & erik (elina & annas mamma & pappa) på middag, då karusellen tog fart på riktigt. ännu en spontan & vild fest kväll denna vecka. Klackarna i taket & vidare till ida. fest a la carte! Vi behöver vård dessa dagar vill man förevigt minnas och uppleva om & om igen.

jag älskar dessa dager, ingenting spelar någon roll, livet flyter förbi med tusen härliga intryck & upplevelser med mina bästa vänner, lyckorus.

nej nu ska jag upp till min vapendragare, tror mest på att de sällskapsresan filmer men kanske de bli donadunk till kvällen.

skåååål buksvågrar : )

RSS 2.0