kick-off

Sommarlovets sista dag, känns lite sorgligt. Har varit ledig i 3 månader och den tiden har varit fylld med vänner, kärlek, semestertrippar, långa lata dagar i solen vid stranden, grillat, öl på uteserveringar,  underbara sommarnätter, endel arbetsdagar, mycket fiska och vara ute på sjön  men också endel jobbiga dagar som vi helst glömmer men som måste finnas kvar för de har skapat mig som människa. Sommaren har gått mot sitt slut och skolan börjar imorgon igen, så ikväll ska jag till cissi i eskilstuna på lite kick-off innan skolstarten, något glas vin, god mat, ljuvlig musik och strunt prat med trevligt sällskap.


kräftskiva

Kräftkalas kräftkalas, vi tömmer våra glas! Vi började gårdags kvällen med förfest hos grannen och sedan blev det kräftskiva på ågården med sång, skratt, god mat och dryck samt goa vänner, kvällen avslutades sedan på källarn. Denna helgen har försvunnit i vänners tecken, torsdagskvällen satt vi några stycken på grannens balkong och tog en öl Och fredagskvällen tillbringade jag med anna, mys och skit snack, sanna vänner är de som vet allt om en men ändå stannar kvar!


bitter(fitta).

Hade ett väldigt givande samtal med min chef häromdagen, kändes skönt. En nära vän sa några väl valda ord till mig efteråt: ”Mikaela, jag vet hur mycket du brinner för dessa ungdomar. Känner du att kan gå till jobbet och fortfarande känna att du är där för ungdomarna och din skull ska du fortsätta med detta jobb. Finns de andra tankar nu när du går till verksamheten riskerar du att bli en bitter(fitta) och då bör du avstå erbjudandet. Men mitt val är givet, trots att stoltheten ryker, ungdomarna behöver mig, jag trivs där, jag behöver mer arbetslivs erfarenhet och lön, så räkna inte bort mig.


lill-lördag.

Slappis dag hela dagen så nu bär det iväg på fotbollsmatch, Götlunda-VIK på götvallen.
Efter det blir de vin och räkor med pillan hemma hos mig. Kanon bra onsdag!

puss.

jag attraheras av din eldiga själ samtidigt som det där också finns en kyla.

privat egendom.

Världen har gått väldigt långt då endel tar saken i egna händer och läser andras sms och privata saker. Känslan av att inte kunna lita på medmänniskor gör en väldigt osäker, att titta i någon annas mobil är lågt och som att öppna andras brev eller läsa andras dagböcker. Känner man att man måste läsa andras saker är något fel. Och det gäller då att komma ihåg att för att få hela bilden av en konversation måste man ha varit med ifrån början annars är det som att läsa ett halvt brev eller bara lyssna med ena örat, man förstår inte hela sambandet. För att kunna lägga ihop ett helt pussel behövs alla bitar. Och där ser vi igen att en öppen dialog mellan människor är det bästa altenativet.


kvinnokroppen och sex

Sexprat är väldigt öppet i vår tid och vår värld just nu, det märks runt omkring när man hör folk berätta om intima saker men samtidigt pratar man om det själv, med sina vänner och sin partner. Oftast pratas det om när allt är underbart, den härliga känsla och det härliga att vara nära någon. Och det är mycket som är njutningsfullt och kan väcka sexlust, då också olika händelser och situationer kan kännas på olika sätt, alla har sin känsla och vilja att dela med sig. Det är viktigt att ha någon nära att diskutera med även när sexet och relationer spökar. Något kan vara kittlande skönt, sprida ett välbehag, kännas sensuellt eller göra en kåt. Men njutning behöver inte vara sexuell, men njutning och sexlust hänger ofta ihop. Ibland kanske man inte vill något hellre än att känna sexlust, men man blir bara inte kåt. Det kan också vara så att man känner sexlust men att kroppen inte reagerar. Kanske är det bara fel just då, man är nervös eller har annat som snurrar i huvudet. Kroppen lyder inte alltid viljan och ibland låser det sig utan någon egentlig förklaring. Sex, kroppen och livet i stort hänger ihop. Är det något som inte känns bra till exempel med ens relationer, eller med en arbetsplats eller skola, så kan det påverka sexlusten. Sexlusten kan också minska för att man inte litar på att kroppen ska fungera när det väl gäller. Om man en eller flera gånger har känt för att vara kåt tillsammans med någon, men kroppen inte har reagerat som man velat, kan man bli nervös inför nästa gång. Nervositeten man känner kan alltså göra att sexlusten förändras eller att man blir rädd för att man inte ska klara av det. Detta visar att en öppen ärlig diskussion eller en dialog alltid är bäst.

Man bestämmer vem man ska gifta sig med men inte vem man blir kär i. Lev efter ditt hjärta och älska djup och passionerat samtidigt som en öppen dialog finns. Du kan bli sårad men det är de enda sättet att leva komplett.


kanotläger

I torsdags runt 9 åkte jag, tony och ett gäng glada barn iväg på läger. Vi startade vår resa vid kvarnsjön, packade kanoterna fulla och paddla iväg i solskenet. Stannade efter vägen och fikade innan vi kom fram till vårt läger. Där vi badade, paddlade ännu mera, fiskade, satt vid elden, gjorde mat på stormkök och tog skydd ifrån regnet i vindskyddet. Där vi också tillbringade natten, en kall natt med regn och mygg men på morgonen såg vi solen stiga upp igen och inga sura miner, ingen ville åka hem men vi var tvugna att paddla hemåt på fredags förmiddagen och innan vi tog oss tillbaka till arboga blev det lunch, bada och sola vid kvarnsjö. Ett härligt läger att se tillbaka på.


barnvakt

Uppe med tuppen i morse och åka ut till mina huliganer tova och lisa. Det blev frukost, film och soffmys, käka på donkan sedan plaska och leka på badhuset. Kvällen har spenderats med systrarna jansson, löpning i spåret. lyxmiddag och en wallander film. Nu sitter jag här i soffan med the och tända ljus och funderar. Barn är otroligt raka och talar om vad de tycker de är också otroligt bra på att lösa konflikter. Barn kan vara grymma t.ex. frysa ut varandra, slåss och de säger direkt till när något är fel, grymt men ändå rakt och ärligt. Vuxna människor tävlar om vem som kan komma på det smaskigaste skvallret om allt det negativa som folk kanske har hittat på eller gjort. Det skvallras och pratas och oftast leder till att de som pratar bakom ryggen, vill hinna först med sin version av ett rykte eller ett påhitt.  Att prata bakom ryggen kan vara bra ibland då det gäller att hjälpa en människa. Pratet i slutna rum kan också vara ett viktigt sätt att bearbeta känslor. Men då det gäller känslor och rykten får  raka människor ett plus, de som vågar stå upp och ta upp detta för att få bekräftelse på om det är sant eller falskt.

Med mitt liv lägger jag till många härliga kapitel till legenden, men ikväll får de bli ett tomt blad, sängen kallar nu. sov gott, puss!


medeltidsveckan

Medeltidsdagarna är över, har blivit att sola på dagarna och sedan grillat och utgång på kvällen. Nordman på källarn i ons, ågården torsdag och sedan källarn hela helgen! Jag står vi pärleporten men de säger att jag inte får komma in där än, så det blir att slå ett slag för ungdomsidrotten och spela match ikväll, Götlunda - Surahammar. kipp och hej.

spontan kräftskiva

Söndag, solen skiner, jag äter jordgubbar och jag ska snart iväg och fika med min bästa vän. Det behövs efter gårdagen, för vilken kväll vi upplevede. Spontan kräftskiva i lunger hos mattias. Vi samlade ihop eliten och åka ut till lunger, hämtade upp kräftor satte oss på verandan och började kalaset som slutade med slitages på både möbler och mina vänner. Kvällen slutade med ljuslyktor, öppen eld och glada skratt innan det blev dags för sängen.

Du möter kanske nån som sätter tillvaron på spel. Men det som sker det sker. Han tog mig på en tripp, en guidad tur genom mitt liv. Och snart passerade vi gränsen till det som kallas framtid. Jag borde ha gått men det var nåt som höll mig kvar Ja, viljan att få veta vad som väntar mig en dag.

RSS 2.0